Fri frakt över 999 kr

Allmänt

Livet vid kusten AB värnar om din personliga integritet och arbetar för att säkerställa att dina personuppgifter skyddas vid användning av våra tjänster. Nedan följer vår policy avseende integritet (“Integritetspolicy”) som fastställer hur vi använder, bearbetar och skyddar dina personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig är:
Livet vid kusten AB
Org nr 559346-5049
Lyckovägen 6C,
312 71 SKUMMESLÖVSSTRAND
Sverige
webshop@livetvidkusten.se

Integritetspolicyn gäller när Livet vid kusten AB tillhandahåller tjänster och produkter i anslutning till köp och serviceärenden samt vid övrig kontakt med Livet vid kusten AB.

Delar av Integritetspolicyn är tillämplig för behandling av personuppgifter avseende personer som samtyckt till anpassade marknadsföringstjänster (”Nyhetsbrevsprenumeranter via e-post eller sms”).

Genom att handla hos Livet vid kusten AB accepterar du vår integritetskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter Vi samlar in uppgifter när du till exempel använder våra tjänster, registrerar dig för våra kurser och seminarier, prenumererar på vårt nyhetsbrev, ansöker om jobb, deltar i enkäter eller kontaktar oss i olika typer av frågor. Vi samlar även in Personuppgifter som är nödvändiga för att administrera din kundrelation med oss och för att tillhandahålla tjänster i enlighet med vårt ömsesidiga avtal. Detta inkluderar vanligtvis information som ditt namn och telefonnummer, din adress och e-postadress, men kan också innehålla annan information, till exempel IP-adress. Vi kan samla in Personuppgifter om dig från olika källor.

Livet vid kusten AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. Sådan data kan till exempel vara namn, bild, personnummer, e-postadress och hemadress, IP-adress, information om kompetens, utbildning eller tidigare erfarenhet. Även om en enda uppgift kanske inte räcker för att identifiera dig som individ, kan en uppgift utgöra Personuppgifter om den, i kombination med andra uppgifter kan kopplas till dig.

Vilka uppgifter lagrar vi?
Uppgifter som hämtas in automatiskt när du besöker vår webbsida.
Vi (och tredje parts tjänsteleverantörer som agerar på våra vägnar) använder cookies och andra verktyg (som webbanalysverktyg och pixeltaggar) för att automatiskt samla in information om dig när du använder vår webbplats, med förbehåll för villkoren i denna Integritetspolicy och tillämpliga lagar och förordningar. De typer av uppgifter som samlas in automatiskt kan innehålla information om vilken typ av webbläsare du använder, användarbeteende och interaktionsdata för de webbsidor du har tittat på, din IP-adress,  språket i din webbläsare, din geografiska plats (begränsad till stad och land), din nätoperatör

Vid beställning
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, kundnummer, betalningsuppgifter,  ip-adress, typ av webläsare , köphistorik samt information om din användning av butikens hemsida.

Vid prenumeration på vårt nyhetsbrev
Som Nyhetsbrevsprenumerant lagrar vi följande uppgifter om dig: namn, telefonnummer, e-postadress, ip-adress, information om din användning av butikens hemsida samt information om produkter och erbjudande du har varit intresserad av, din interaktion med våra nyhetsbrev och om du har anmält dig till något event eller annan händelse i vår butik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

Rättslig grund
Vi har i vissa fall en rättslig förpliktelse att behandla personuppgifter, exempelvis för att kunna uppfylla bokförings- och skattelagstiftningens krav. All behandling av personuppgifter sker då i enlighet med lagstadgade krav.

Behandling av personuppgifter
För vilket syfte Behandlas Personuppgifter?

De Personuppgifter som vi samlar om dig kommer att användas för:

  • Att följa lagliga krav eller lagliga auktoritetsförfrågningar
  • Administrativa och interna affärsändamål
  • Att förse dig med produkter och tjänster samt att informera dig om nya produkter, tjänster och evenemang
  • Att utvärdera och förbättra vårt erbjudande till, och kommunikation med, kunder
  • Utveckling av vår verksamhet och våra tjänster
  • Databehandling för reklamändamål
  • Statistik

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Faktura, Swish och Klarna

Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL.

Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vår butik ligger på ett webhotell som sköts av One.com. Dina uppgifter lagras hos One.com, i databaser och i One.com-applikationen. De lagrar dina data på en säker server bakom en brandvägg.

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Uppgifter som hämtas in automatiskt när du besöker vår webbsida. Vi (och tredje parts tjänsteleverantörer som agerar på våra vägnar) använder cookies och andra verktyg (som webbanalysverktyg och pixeltaggar) för att automatiskt samla in information om dig när du använder vår webbplats, med förbehåll för villkoren i denna Integritetspolicy och tillämpliga lagar och förordningar. De typer av uppgifter som samlas in automatiskt kan innehålla:

  • Information om vilken typ av webbläsare du använder
  • Användarbeteende och interaktionsdata för de webbsidor du har tittat på
  • Din IP-adress
  • Språket i din webbläsare
  • Din geografiska plats (begränsad till stad och land);
  • Din nätoperatör

Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Ändringar av integritetspolicyn

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen